Fostul ministru al Transporturilor în guvernarea PDL, Radu Berceanu, retras din politică de aproape doi ani, i-a criticat în termeni duri pe Traian Băsescu şi pe Elena Udrea. Într-un interviu pentru ziare.com, fostul lider PDL i-a reproşat şefului statului că nu are spirit de echipă. De critici nu a scăpat nici Elena Udrea şi partidul pe care îl conduce.

Berceanu spune că şeful statului nu ştie să lucreze în echipă: „Băsescu e singur. Un căpitan de navă. (...) Are o problemă cu echipa, cu definiţia echipei. Dânsul consideră că echipa e chestia care îl ajută până la moarte cu toate mijloacele ca să ajungă undeva şi să facă ceva. Dar nu şi invers. Reciproca nu există. (...) E un comandant de vapor, şi un comandant de vapor nu are o echipă, ci are subalterni.”

Nici noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, nu a scăpat de criticile dure ale fostului lider PDL. „La început stătea, era atentă, tăcută, voia să vadă ce se întâmplă, să se lipească de cei cu influenţă, să fie utilă, ca mai toţi cei care se duc la un partid şi încearcă să-şi facă un drum. După aceea, a început să se creadă Evita Peron, ceea ce cred că nu este. (...) Îi lipsesc tot felul de lucruri. De exemplu, câţiva ani din CV.”

Radu Berceanu a explicat şi de ce partidul susţinut public de şeful statului nu a reuşit să atragă votanţii lui Traian Băsescu: „Mesajul electoratului a fost aşa: pe tine te placem, te votăm, dar când vrei să ne bagi pe gât diverse chestii, nu le vrem. Cum să ai tupeul, chiar nesimţirea, să rupi un partid de pe dreapta şi a doua zi să vorbeşti de unificarea dreptei? Trebuie să fii deosebit de nesimţit să faci aşa ceva.”

Fostul lider PDL spune că, după seara alegerilor europarlamentare, partidul condus acum de Elena Udrea nu mai este un proiect viabil: „Destructurarea a început din seara alegerilor. Nu mai interesează pe nimeni, nu mai contează. A zburat puiul cu aţa! (...) Dacă mai au acum 1,5%!”