Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.

"Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut o conferinţă de presă la Satu Mare unde a anunţat că-l susţine pe Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 Satu Mare. Tăriceanu a demisionat din PNL pe 26 februarie, imediat după ruptura din USL, dintre liberalii conduşi de Crin Antonescu şi PSD.
Crin Antonescu. liderul PNL,  a comentat ironic decizia lui Tăriceanu: "Nu eu sunt şef la Satu Mare. Toată această problemă a aventurilor domnului Tăriceanu este ridicolă".

"Chiar dacă sunt un bun creştin şi oile rătăcite trebuie reprimite, ne vom ocupa de validări şi reprimiri după europarlamentare. Am dovedit că nu îmi e frică de congrese. PNL n-are nevoie de o slugă a PSD-ului, un fugar, să ne organizeze congres.", a spus Antonescu.