Probleme în USR Prahova. Rezultatul alegerilor prezidenţiale se pare că a dat naştere unor tensiuni puternice în partidul condus de Dan Barna.

 

În Prahova, toţi membrii unei filiale orăşeneşti au demisionat acuzând conducerea judeţeană a USR “promovează opacitatea decizională”. Vorbim despre USR Vălenii de Munte, oraş în care partidul lui Dan Barna a scos un scor frumuşel la alegerile prezidenţiale, în ciuda faptului că localitatea este recunoscută ca fiind un fief important al PSD Prahova.

 

“Am participat alături de colegii din USR la campaniile de strângere de semnături ,,Fără Penali” şi “Oameni noi în politică”, am fost activi în campaniile pentru europarlamentare în Vălenii de Munte, la care Alianţa USR-PLUS a obţinut un scor de aproximativ 20 % , şi în campania pentru Preşedinţie, pentru domnul Dan Barna. De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanţii conducerii judeţene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparenţă şi de reprezentativitate la nivelul filialei judeţene. Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituţie, accesul în funcţii pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocraţiei, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înţelegerii şi rezolvării diferendelor şi încurajarea depunerii de sesizări, bullyingul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcţiilor din biroul judeţean şi cel local, în contextul în care filiala judeţeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanţilor în secţiile de votare, fără a ţine cont de realităţile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie.

Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existenţa unei filiale nu se mai întruneşte, puteţi considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi (n.n. – ieri), autodizolvată”, au scris demisionarii într-o postare publicată pe reţeaua de socializare Facebook.

 

Comentariile la postarea demisionarilor arată că există probleme nu doar în Prahova, dar şi în alte organizaţii USR din ţară:

 

„La fel şi la Hunedoara. Se practică poliţia politică…”, sau “Felicitări, George Marussi şi familia ! Felicitări, Mihai Poliţeanu! Faceţi o treabă excelentă! În curând rămâneţi doar voi în USR Prahova”.