După ce anul trecut au murit doi primari de comune (Măgureni şi Păuleşti) şi Guvernul a stabilit că alegerile locale se vor desfăşura odată cu alegerile europarlamentare, conducerea Partidului Naţional Liberal a prezentat luni seară cei doi candidaţi desemnaţi pentru aceste două comune.

În cazul comunei Măgureni, candidatul este Gheorghe Iordache, un fost viceprimar al localităţii, acum  consilier local, în vârstă de 53 de ani.

Surpriza vine la Păuleşti unde viceprimarul liberal, Sandu Tudor a „trădat“ şi a anunţat că va candida din partea PSD, partidul cu care se lansase de fapt în politică şi administraţie.

„Viceprimarul din Păuleşti a hotărât să candideze din partea PSD. Viceprimarul Tudor era membru PSD în momentul în care s-a semnat protocolul la Păuleşti. Este clar că a avut intenţii ascunse de a fi doar   viceprimar“, a mai precizat Roşca.

Conducerea PNL a trebuit să caute un alt candidat şi a decis să-l susţină pe un tânăr de 33 de ani, om de afaceri, Valentin Tiţă, absolvent al Academiei de Studii Economice, un personaj care nu a mai făcut politică până acum.

„Sunt oameni de valoare, foarte educaţi, cu state vechi în localităţile lor şi care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării respectivelor comunităţi. Candidatul din Măgureni este un om pregătit, el a format o echipă foarte bună cu fostul primar decedat, regretatul Gheorghe Iarca, şi va continua proiectele acestuia. Gheorghe Iordache a fost viceprimar şi consilier în această localitate, este un om determinat şi hotărât, un om care nu cred că ne va crea nici cea mai mică surpriză. Sondajele ne arată că va câştiga sigur primăria. În ceea ce priveşte comuna Păuleşti, am ales candidatul în urma unor sondaje de opinie şi ne-am decis asupra acestuia prin faptul că, demult dorea să vină la PNL, dar până acum nu s-a putut, deoarece era domnul Tudor acolo. Este un om de afaceri, un întreprinzător“, a declarat Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova.