Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat, miercuri seara, că el a fost primul care a regretat ruperea USL, însă liberalii nu îşi permit să piardă timpul cu regrete în condiţiile în care USL nu se va mai reface, el adăugând că este doar "o iluzie" oferită oamenilor încercarea liderului PSD, premierul Victor Ponta, de a reface USL cu "operaţiunea Tăriceanu".

"Cei cu care am intrat eu în contact, şi sigur şi colegii din ţară, precumpănitor vorbim aici de cei care regretă desfiinţarea USL, pentru că nu toţi românii au votat USL, vorbim de votanţii USL, cea mai mare parte consideră că vina e împărţită. După aceea sunt nişte diferenţe care încep să arate componentele acestui electorat. În cea mai mare parte, alegătorii PSD din această uniune au o anumită percepţie, dar nu toţi, cei din PNL au alta. Din punctul de vedere al PNL, nu ne putem permite să pierdem timpul cu regrete, oricât de mult am regreta, şi eu sunt primul care regretă eşecul unui mare proiect în care am crezut, pe care l-am animat.
Trebuie să mergem mai departe pe calea refacerii complete a identităţii noastre şi a recuperării din proiectul respectiv a obiectivelor pe care le-am avut atunci. Domnul Ponta, din păcate, oferă o iluzie, ca să nu zic un cuvânt urât, şi anume refacerea USL, substituirea USL, cu operaţiunea Tăriceanu. De asemenea, vorbeşte, şi aici e un mod de a înşela oamenii, despre faptul că doreşte şi acum, acum se va întâmpla refacerea USL. Nu, USL nu se mai reface", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că Victor Ponta ar trebui să admită că USL a încetat să mai existe din cauză că PNL nu a acceptat "transformarea USL în PSD".