Aflat  în vizită la Ploieşti, pentru a-şi lansa două volume autobiografice, Ion Iliescu, fostul preşedinte al României şi preşedinte de onoare al PSD, a răspuns tutror întrebărilor jurnaliştilor.

Legat de tensiunile care tot macină alianţa politică USL, Iliescu a exclus orice posibilitate de rupere a acestei construcţii, cu toate declaraţiile belicoase ale liderilor celor două partide.

„USL va rezista. Nu numai că va rezista dar se va menţine şi după alegerile care urmează. Pe vremea mea, când a fost la guvernare FSN, PDSR, PSD-ul şi-a permis să aibă o guvernare monocoloră. Acum a dispărut această dominanţă a unui singur partid şi iată că două partide care s-au aflat pe baricade diferite, PSD şi PNL au realizat o coaliţie. Eu cred că le-a reuşit să găsească un numitor comun”, a declarat acesta.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD să desemneze un candidat propriu la preşedinţie, Iliescu a respins această posibilitate deoarece ar rupe alianţa şi că oricum o astfel decizie trebuie luată doar în cadrul coaliţiei.