Premieră după Revoluţia din 1989. Buletinele de vot de la alegerile locale din septembrie din Sectorul 1 vor fi renumărate de poliţişti.

 

Procedura a fost cerută de procurorul care anchetează plângerea social democraţilor după ce candidatul lor Dan Tudorache a pierdut scrutinul în favoarea lui Clotilde Armand de la USR.

 

Primul pas a fost preluarea sacilor cu voturilor, în total aproximativ 1600, depozitaţi în prezent la Tribunalul Bucureşti. Sacii au fost ridicaţi în tranşe de câte 500 de către o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalist, întregul proces fiind filmat în permanenţă.

 

Operaţiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor va avea loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, acolo fiind improvizat un spaţiu.

 

Procurorul le-a cerut anchetatorilor să fie identificate toate buletinele de vot şi să fie comparate toate numărătorile făcute în această procedură cu datele consemnate deja în documente oficiale. La final toate documentele să fie păstrate în camera de corpuri delicte până la finalul acestei anchete.

 

10 poliţişti au fost desemnaţi să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secţia Specială, procurorul lansând un termen de recomandare de 2 luni până la care să aibă rezultatul renumărării.

 

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru investigarea magistraţilor (SIIJ) a fost cel care a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

 

PSD a reclamat o presupusă fraudă la vot, fără să poată prezenta însă nicio dovadă.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro