Completul de 5 judecători al Curţii Supreme a respins ca inadmisibilă contestaţia depusă de fostul premier Adrian Năstase privind tergiversarea redactării motivării în dosarul Zambaccian. Fostul premier Adrian Năstase a cerut Curţii Supreme să urgenteze redactarea motivării în urma deciziei din dosarul „Zambaccian”, în care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.Dat fiind faptul că magistraţii Curţii Supreme nu au redactat încă motivarea din Dosarul „Zambaccian”, Tribunalul Bucureşti a amânat cererea de contopire a pedepselor fostului premier Năstase pentru data de 8 mai.

Procurorii au cerut acordarea unui spor de pedeapsă de un an pentru fostul demnitar, care a ameninţat că îşi va schimba cetăţenia, deşi nu are această posibilitate cât timp este încarcerat, potrivit legii.

Avocaţii fostului premier au precizat că pedeapsa de patru ani este suficientă pentru infracţiunile de care este acuzat fostul premier.

Fostul premier a cerut instanţei să ţină cont de faptul că, după şase ani de anchetă, a fost achitat în dosarul „Mătuşa Tamara".

„Justiţia mi-a oferit un concept de moarte civilă. M-am gândit, la un moment dat, să renunţ la cetăţenia română, însă am înţeles că nu pot face o asemenea cerere fiind în detenţie", a spus Năstase, în ultimul cuvânt.