Radu Mazăre, aflat în arest preventiv pentru luare de mită, a renunţat la calitatea de membru al PSD după ce, la mijlocul lunii martie, a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Constanţa, iar în urmă cu câteva zile şi-a dat demisia şi din funcţia de primar.

Surse din rândul organizaţiei municipale a PSD Constanţa au declarat că Radu Mazăre a plecat din partid, precizând că demisia ar fi fost depusă săptămâna trecută la filiala municipală.

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a precizat că miercuri a aflat despre decizia luată de Radu Mazăre, iar, conform statutului partidului, acesta nu mai este membru PSD din momentul în care şi-a înaintat demisia.

”În prima şedinţă a organizaţiei municipale se va lua la cunoştinţă despre această demisie şi asta este”, a precizat Cristinel Dragomir, fără să facă alte comentarii.

La jumătatea lunii martie, Radu Mazăre a renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, iar vinerea trecută el şi-a dat demisia şi din funcţia de primar al Constanţei.

Atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, după ce Radu Mazăre, primar al Constanţei din anul 2000, a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare şi pentru Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.