Cum PDL nu mai poate fi folosit drept masă de manevră, iar ca independent nu are nicio şansă de a cuceri un nou mandat, Elena Băsescu a găsit o altă oportunitare de a-şi păstra postul de eurodeputat. Mişcarea Populară se pregăteşte pentru singurul ei obiectiv - noul mandat pentru EBA la Parlamentul European.

În toată ţara a fost declanşată o campanie menită să adune o bază de date uriaşă: grupuri de tineri strâng semnături pentru Basarabia.

Eşti racolat pe stradă să semnezi pentru fraţii tăi de peste Prut, iar românul semnează şi îşi dă numele, prenumele, adresa, numărul de telefon, plus datele din cartea de identitate.

La o simplă căutare pe internet aflăm că e vorba de campania de strângere de semnături ADUCEM BASARABIA ACASĂ care şi-a  propus colectarea a 100.000 de semnături pentru sprijinirea unei iniţiative legislative care să apropie decisiv cele două state româneşti. Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederile cele mai importante se numără crearea unei instituţii în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru cel de al doilea stat românesc, obţinerea mai uşoară a vizelor de intrare în România de către românii de peste Prut, precum şi integrarea basarabenilor în viaţa socio-culturală din ţara noastră. Până la sfârşitul lunii iunie se adunaseră peste 70.000 de semnături.

La precedentele alegeri europarlamentare candidatul independent Elena Băsescu a obţinut 204.280 de voturi. Cei de la PDL au avut misiunea să facă rost  de câte14 voturi pe secţia de vot pentru mezina preşedintelui

Nici EBA nu îşi uită posibilii votanţi. Fiica cea mică a preşedintelui susţine că şeful Executivului încearcă să se răzbune pe studenţii basarabeni pentru că nu l-au votat la alegerile parlamentare. Reacţia Elenei Băsescu vine după ce premierul Moldovei a cerut reducerea numărului de burse acordate de România elevilor de peste Prut, iar premierul Victor Ponta a acceptat acest lucru.

 Şi uite aşa, încet, încet se fac pregătirile pentru europarlamentarele viitoare, iar o Mişcare Populară puternică va putea demara negocieri pentru un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2014.