Avertismentul lui Ponta este ignorat  în interiorul PSD! Deşi i-a atenţionat de luni bune că cine face calcule pentru şefia PSD, în loc să se preocupe de alegerile prezidenţiale, va zbura din partid, alţi doi lideri social-democraţi anunţă că vor candida în tandem pentru a prelua conducerea PSD. Este vorba de Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea ar urma să candideze la Congresul PSD pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Sebastian Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.

"Noi toţi suntem concentraţi şi îl vrem pe Victor Ponta preşedinte şi credem că Ponta va ajunge preşedintele României, aşa cum se vede străzi în sondaje şi aşa cum ştim că este organizată campania. Am avut o discuţie lungă, seara trecută, cu domnul Dragnea. Am cântărit bine ziua de ieri, iniţial discutasem că nu vom genera discuţii despre succesiunea la conducerea partidului pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, împreună cu domnul Dragnea am hotărât să spunem astăzi că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedinte, foarte rapid, adică după 18 noiembrie, la congresul partidului ne vom depune candidaturile - Dragnea ca preşedinte, Dolineaschi ca secretar general, iar eu, preşedinte executiv. Cred că acest lucru ne ajută şi că partidul se va mobiliza mult mai bine", a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.

Anunţul vine la mai puţin de 24 de ore după ce Victor Ponta i-a "autosuspendat" pe Sebastian Ghiţă, Marian Vanghelie şi Dan Şova din toate funcţiile deţinute din partid. Sebastian Ghiţă, deputat de Prahova, deţinea funcţia de preşedinte al PSD online.