Deputatul PMP Elena Udrea a fost invitată, la Adevărul Live, unde a vorbit despre planurile Mişcării Populare pentru 2014, despre posibilitatea ca Monica Macovei şi Emil Boc să intre în noua formaţiune de dreapta şi a descris relaţia tensionată din PDL din ultimul an. Udrea nu a ratat ocazia de a-l ataca pe premierul Ponta, comentand nominalizarea lui Klaus Johannis pentru un post de ministru.

„Jocul de putere este în interiorul USL prin mişcarea de azi pe care înţeleg că a făcut-o Crin Antonescu. Este clar că este şah la premier. A retras din Guvern un om, pe Chiţoiu, care era loial premierului şi nu mai era loial PNL. Şi a adus un om care îi este loial. E clar că, prin numirea lui Iohannis în funcţia de vicepremier, e şah la Victor Ponta. Îi va fi greu domnului Ponta să-l refuze pe domnul Iohannis pentru că nu are argumente. Este o mişcare politică interesantă a lui Crin Antonescu. Probabil se va face opoziţie la Guvern, chiar din interiorul Guvernului.”, a declarat Udrea.

Propunerea PNL pentru Ministerul de Interne, dar şi pentru postul de vicepremier a fost una surprinzătoare, în contextul în care Klaus Iohannis, cel ofertat, a precizat în repetate rânduri că ar refuza să facă parte din actualul Guvern.

Elena Udrea a explicat şi în ce condiţii formaţiunea politică din care face parte l-ar susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia României:„Crin Antonescu este candidatul PNL, nu al USL, pentru că acolo lucrurile stau rău. Poate că va exista o înţelegere cu PNL măcar pe turul doi. Nu poţi să câştigi dacă nu ai un pact cu PNL. Proiectul nostru vizează ca cel pe acre îl susţinem noi în turul 1 să-l bată pe Crin Antonescu, iar în turul doi să ne susţină liberalii. Dacă va fi invers, îl vom susţine noi pe Crin Antonescu. Dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu se vor întâlni în turul doi, vom susţine candidatul PNL”,