Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri seară la B1 TV, că dacă Victor Ponta va fi ales preşedintele României, imediat după alegeri va exista o discuţie în cadrul PSD pentru organizarea unui congres în care să fie ales următorul lider al partidului şi asigurat că noul şef social-democrat nu va fi rodul unor combinaţii.

„Vă pot spune cu siguranţă că după aceste alegeri va fi un congres. Discuţia despre când se va face acest congres va avea loc imediat după alegeri. Congresul va fi organizat ori în decembrie, ori în februarie şi atunci vom alege următorul preşedinte al PSD”, a afirmat Dragnea în cadrul unei emisiuni a postului B1TV.

„Preşedintele PSD nu va fi rodul unor combinaţii, ci va fi ales prin congres unde fiecare membru va avea un vot. Sigur, dacă Ponta iese preşedinte şi eu voi decide să candidez, pot să fac echipă cu mai mulţi oameni”, a adăugat vicepremierul României care a mărturisit că încă din urmă cu câteva săptămâni, membrii PSD din teritoriu i-au comunicat faptul că vor ca noul preşedinte să fie ales în urma unor discuţii secrete.

Prioritatea preşedintelui executiv este realizarea unei campanii bune duse până la capăt su succes, după propriile afirmaţii.

Dragnea a vorbit şi despre problema referitoare la asigurarea condiţiilor normale de vot pentru cetăţenii din diasporă care vor să-şi manifeste acest drept constituţional.

„În ceea ce priveşte numărul de secţii de vot, este articolul foarte clar în lege.  În turul II, alegerile se desfăşoară în aceleaşi secţii de votare. Deci, nici BEC-ul, nici MAE nu poate mări numărul de secţii de vot”, a precizat social-democratul care a spus că o posibilă soluţie are fi descărcarea formularului prin care votantul îşi asumă pe propria răspundere că nu a mai votat în altă parte, completarea acestuia şi semnarea în faţa comisiei.

În plus, mărirea numărului cabinelor de vot este o altă posibilă soluţie ajutătoare.