Procurorii DNA au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii, în timp ce ceilalţi trei inculpaţi au fost trimişi în judecată.

"Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Borbely Laszlo pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii ", arată DNA.

DNA l-a acuzat pe Laszlo Borbely de trafic de influenţă şi fals în declaraţii. În urma acuzaţiilor, Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului.

Potrivit DNA, fostul ministru Laszlo Borbely a omis să treacă în declaraţia de avere un apartament evaluat la 80.000 de euro şi suma de 30.000 de euro, obţinută din vânzarea unei locuinţe.

Mai mult, procurorii acuză faptul că un apartament care aparţine cuscrei lui Borbely a fost renovat gratuit de către o firmă care câştigase 34 de contracte cu Apele Române, instituţie aflată în subordinea MInisterului Mediului.