Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat la finalul audierilor minştrilor propuşi pentru guvernul său că, deşi parlamentarii au auzit lucruri clare şi concrete, voturile au fost în funcţie de decizia partidului din care fac parte.

 

“Noi am făcut astăzi în programul de guvernare propuneri concerete pentru a ieşi din aceste crize, dar am propus şi oameni care să fie în măsură să aplice aceste măsuri. Am fost astăzi alături de aproape toţi miniştrii propuşi. Aţi văzut, oameni responsabili, oameni care au experienţe administrative în spate. Din păcate am văzut în aceste audieri că se votează în continuare pe falii politice si pe sigle de partid. În multe comisii, parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări, colegii nostri au răspuns cu argumente. Mi-a părut rău să văd acest lucru, pentru că deşi au auzit lucruri clare şi concrete, voturile le-au dat după punctajul partidului“, a declarat Dacian Cioloş.

 

Liderul USR-PLUS a făcut un apel către parlamentari, prin care le cere “ca mâine dimineaţă să aibă un vot responsabil şi să voteze o soluţie care le va rezolva problemele“.

 

“Ştiţi foarte bine de unde am pornit acum o săptămână. Astăzi colegii mei au pus pe masa soluţii, miniştrii desemnaţi le-au prezentat în detaliu. Suntem constienţi că dacă mâine vom intra în pâine, ne vom apuca de treabă. Deci, îi rog pe parlamentari să fie responsabili în acest al doisprezecelea ceas“, a adăugat acesta.

 

Cătălin Drulă, ministrul propus al Transporturilor, a fost singurul din lista anunţată de Dacian Cioloş care a obţinut un aviz pozitiv în cadrul audierilor de astăzi.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro