PSD, PNL şi UDMR vor cere în şedinţa Birourilor Permanente Reunite ca moţiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, adică după congresul PNL, anunţă Antena 3. Asta înseamnă o răsturnare totală de situaţie pe scena politică.

Este vorba despre o nouă alianţă conjuncturală, pentru că Partidul Naţional Liberal, împreună cu Partidul Social Democrat şi UDMR să reprezinte majoritate parlamentară care, la ora 10.00, să stabilească o altă dată a votării moţiunii de cenzură. Mai exact, 1 octombrie. Acesta este planul pentru ca guvernul condus de Florin Cîţu să rămână la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, astfel încât Cîţu să câştige preşedinţia PNL în faţa lui Ludovic Orban la Congres. Astfel, miza datei în care va fi votată moţiunea de cenzură este foarte importantă.

Au fost negocieri dure în ultimele ore. Potrivit surselor Antena 3, s-au făcut toate eforturile ca Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane, să fie prezent la şedinţa Birourilor Permanente Reunite care va avea loc astăzi, la ora 10:00. Şi asta pentru că, dacă Ovidiu Ganţ ar fi fost prezent la această şedinţă şi ar fi fost de partea PNL şi UDMR pentru a stabili data de 1 octombrie, nu ar mai fi fost nevoie de Partidul Social Democrat.

Însă Ovidiu Ganţ nu a cedat presiunilor şi numeroaselor telefoane în care i se cerea acest lucru. Astfel că, în acest moment, Partidul Social Democrat, alături de PNL şi UDMR vor fi prezente la şedinţa de la ora 10:00 pentru a bate în cui data de 1 octombrie ca dată a votului pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîţu.

Planul este ca Florin Cîţu să plece de la Palatul Victoria, Guvernul să pice prin moţiune de cenzură, însă tot interesul în acest moment, inclusiv al preşedintelui Klaus Iohannis, este ca prin Partidul Social Democrat, PNL şi UDMR să îl ţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, astfel încât preşedinţia să nu fie câştigată de Ludovic Orban.