Partidele proeuropene de la Chişinău nu au format majoritatea parlamentară în prima şedinţă a noului Parlament din Republica Moldova, constituit în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie, în absenţa unui acord cu privire la coaliţia de guvernare, relatează presa locală, potrivit Mediafax.

Noul Parlament de la Chişinău s-a reunit luni în prima şedinţă, în urma alegerilor din 30 noiembrie, însă nu a reuşit alegerea structurilor de conducere, în condiţiile în care nu a fost formată majoritatea parlamentară, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

Deputaţii au format grupurile parlamentare şi i-au ales pe liderii fracţiunilor, iar liderii partidelor europene au asigurat că, cel mai probabil, noua coaliţie de guvernare de la Chişinău va fi finalizată până la jumătatea lunii viitoare.

În urma alegerilor legislative din 30 noiembrie, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal deţin 55 de mandate în noul Parlament, iar cele trei formaţiuni au decis formarea unei coaliţii de guvernare, însă negocierile se află deocamdată în impas. Unii reprezentanţi ai PLDM s-au declarat în favoarea includerii Partidului Comuniştilor în viitoarea coaliţie, însă o astfel de propunere a fost respinsă categoric de Partidul Liberal.