George Simion, co-fondator AUR, se află printre persoanele care militează pentru legalizarea ”cânepei româneşti”. El a declarat, în mai multe rânduri, că susţine consumul de cannabis în scop medicinal şi într-un video rostogolit pe reţelele de socializare înainte de alegerile parlamentare din 2020, Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, doar în România nu. Simion a fost promovat şi pe pagina de Facebook ”Legalizăm”, care susţine consumul recreativ de cannabis:  ”George Simion, un tânăr politician, fondatorul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR , ne vorbeşte despre problemele pe care le întâmpină cultivatorii de cânepă din România. În speranţa că anul acesta va ocupa un loc în Parlament, îi cerem lui George să nu uite şi de scopurile recreative ale canabisului. Totodată vă rugăm pe voi să semnaţi petiţia www.legalizam.ro, pentru a le arăta tuturor Parlamentarilor, nu doar lui George, că sunt mulţi votanţi care sunt interesaţi de legalizarea canabisului”, arată o postare din 12 august 2020.

 

Poliţia Capitalei a transmis că Secţia 17 a fost sesizată de SPP cu privire la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni: ”Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, transmite Poliţia Capitalei.

 

Bărbatul, Mircea Chiriliă Partenie Gheorgheosu, este membru AUR, expert în comunicare, şi lucrează la Senat, susţin sursele judiciare consultate de G4Media.

 

Angajatul Parlamentului care a fost prins, vineri dimineaţă, de ofiţerii SPP cu un pliculeţ de substanţă ce părea a fi marijuana a recunoscut, în timpul percheziţiei, că are asupra lui cannabis, au transmis surse judiciare pentru G4Media.

 

Mircea Chirilă Gheorgheosu este angajat al Senatului şi a precizat că substanţa este folosită pentru consumul propriu.

 

Substanţele găsite asupra acestuia vor fi trimise la analize pentru a identifica exact natura acestora.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro