Deputatul PSD şi membru al formaţiei Hi-Q Mihai Sturzu intenţionează să pună la punct un proiect de Lege a voluntariatului, prin care acţiunile pro-bono din timpul studiilor să fie recunoscute ca experienţă profesională.
"Voi introduce în Parlament, în prima săptămână din septembrie, Legea voluntariatului, şi sper să fie adoptată până la sfârşitul anului sau sfârşitul acestei sesiuni parlamentare. Această lege reglementează voluntariatul în România la fel ca în UE, unul dintre beneficiile importante fiind că perioada de voluntariat din timpul studiilor va fi recunoscută ca experienţă profesională. Tinerii vor avea posibilitatea ca, încă din timpul studiilor, să vadă dacă meseria aleasă este cea pe care o doresc. Dacă este un lucru care mă nemulţumeşte profund este lentoarea cu care se mişcă lucrurile în Parlament. Sper să nu ne prindă sfârşitul anului 2014", a declarat Mihai Sturzu.
Acesta susţine că a discutat despre proiect cu mai multe ONG-uri, este agreat de Consiliul Legislativ şi cuprinde şi observaţii de la Guvern. "Eu voi ţine de mână această lege, mă duc la toate ministerele la care avem nevoie de avize, la toate comisiile parlamentare, voi susţine legea cu colegii parlamentari, astfel încât să avem în plen un vot pozitiv", a adăugat  deputatul social democrat.