Ploieştiul este un oraş abandonat, conduş haotic de către liberali. Fără marcaje rutiere, cu străzile pline de gropi, cu gunoaie la tot pasul. Şi asta în ciuda faptului, că PNL (partidul primarului Andrei Volosevici) deţine majoritatea absolută în Consiliul Local Ploieşti. După ce Volosevici a pierdut alegerile pentru şefia PNL Ploieşti în faţa senatoarei Roberta Anastase, consilierii locali liberali au sucit macazul şi s-au distanţat de primar, comportându-se ca nişte adevăraţi aleşi din opoziţie.

Situaţia a fost taxată de către reprezentanţii PSD Ploieşti într-o conferinţă de presă. Pe tot parcursul întâlnirii pe un ecran din spate rulau imagini cu mizeria de pe străzile municipiului

„Ploieştiul a fost dus în haos”, a afirmat consilierul local George Botez, în cadrul conferinţei pe care a susţinut-o alături de senatorul Radu Oprea şi de fostul deputat Răzvan Ursu. 

Social democraţii au explicat că este de netolerat faptul că în luna ianuarie liberalii au decis să sisteze marcajele făcute de către SC Servicii Gospodărire Urbană (societate din patrimoniul municipalităţii) şi să organizeze o licitaţie pentru încredinţarea serviciului. Dar din ianuarie 2021 şi până acum, licitaţia nu a fost finalizată, iar străzile oraşului sunt fără marcaje, având aspectul unui oraş abandonat.

Avocatul George Botez nu s-a arătat optimist cu privire la rezolvarea acestei situaţii, în contextul în care licitaţia organizată de Primăria Ploieşti pentru încredinţarea serviciilor de marcaj rutier a fost deja contestată.

„Ploieştiul a fost dus în haos. Aţi promis o administraţie modernă. Aţi promis un oraş european în 2021. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic bun în acest oraş… Nu numai că maldărele de gunoi sunt aşa cum sunt, nu numai că luaţi buruienile din mijlocul străzii doar dacă se organizează o conferinţă de presă sau se pun fotografiile pe Facebook. Aceasta nu este o rezolvare reală a problemelor…”, au fost doar câteva critici aduse de  consilierului local George Botez la adresa administraţiei Volosevici.

Senatorul Radu Oprea a amintit şi despre „cearta puternică între primarul Volosevici şi consilierii locali PNL, care nu face bine Ploieştiului”, făcând referire la episodul din Consiliul Local Ploieşti în care niciunul dintre cei 13 consilieri PNL nu a dorit să iniţieze amendamentul solicitat de primarul liberal.

Senatorul Radu Oprea a lansat şi un apel la adresa primarului Andrei Volosevici: „Apelul nostru foarte clar este să înveţe din trecut, aşa cum am făcut şi noi”, precizând că „lupta internă pentru putere, acum vorbim de PNL, pentru că ei se află în acest proces al alegerilor, are urmări şi la nivelul organizaţiei Ploieşti. Aţi văzut consilierii locali PNL se ceartă, sunt pe poziţii antagonice cu primarul Volosevici, care de fapt a pierdut şi alegerile interne şi, probabil, de aici toată această dispută”.

Botez a făcut şi el o recomandare către liberali şi în special către „viceprimarul Dan Nicodim, noua primadonă a PNL Ploieşti” : „Nu repetaţi greşelile noastre. Noi am învăţat unde am greşit şi de asta suntem în situaţia în care suntem acum. Ne-am învăţat lecţia  şi nu vom mai repeta greşelile din mandatul trecut. Le faceţi voi acum şi veţi avea aceeaşi soartă”