Fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul personal  un material despre aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

„Sunt si cateva lucruri care mie mi se par ca s-ar incadra intr-un top al prostiei. Pe primul loc as pune organizarea traficului rutier in zona Busteni. Faptul ca in 2005 a fost anulata licitatia din 2004 pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov a fost fara indoiala o mare greseala. Iata ca, dupa 10 ani se reia proiectul, practic cu aceleasi firme. Dar va mai dura…

La Busteni, pe o distanta de vreo trei kilometri erau cam 10-15 treceri de pietoni. Acum mai sunt vreo 10, pazite de politisti. (Intre timp, s-au amplasat vreo trei pasarele pentru pietoni, pe modelul celor amplasate in 2002-2003 pe DN1, intre Bucuresti si Ploiesti). Evident ca, la vederea politistilor, tot soferul incetineste, astfel incat se formeaza “dopuri” de kilometri intregi.

De mai multi ani, am sugerat construirea unor subtraversari pietonale, din chesoane prefabricate, mai potrivite pentru pietonii in varsta si mai convenabile decat pasarelele ce nu au conditii potrivite de amplasare. Inutil. Se asteapta construirea autostrazii. Pana atunci, zeci de mii de soferi injura guvernul, desi decizia este a primariei.”, scrie Adrian Năstase.

Fostul premier şi-a petrecut sărbătorile de iarnă la casa de la Cornu şi a vizitat, în această perioadă, câteva din obiectivele turistice de pe Valea Prahovei. În toate excursiile sale , Năstase a fost însoţit de soţia sa, Dana, dar şi de cei doi băieţi, Andrei şi Mihnea.

Foto: http://nastase.wordpress.com