Ancuţa Cârcu, membru al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, a fost arestată preventiv într-un dosar al proxeneţilor din Turda. Alte patru persoane urmează să fie arestate în acelaşi dosar.

 

Pe numele Ancuţei Cârcu a fost emis un referat de arest preventiv, anunţă Gazeta de Cluj, care citează Ziar de Cluj. Fost membru PRM, Cârcu a intrat în AUR la finele anului trecut, în decembrie. Acum, bistriţeanca este acuzată în dosarul proxeneţilor din Turda, care acţionau în Spania.

 

Totodată, Parchetul Turda a făcut şi alte propuneri de arestare preventivă, în Dosarul „Proxeneţii de Tenerife”. Este vorba despre Gheorghe Săiceanu, Sorin  Alexoae şi Robert  Negoescu. Ei ar fi făcut parte dintr-o reţea mai vastă.

 

„Proxeneţii din reţea duceau fetele în Tenerife şi Madrid pentru a le plasa pe stradă. În momentul în care prostituatele aveau clienţi erau obligate să raporteze tot: locaţie, sume încasate, cu cine merg etc”, mai menţionează sursa citată.

 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat o serie de percheziţii, în data de 2 februarie, la Turda, în judeţul Cluj, dar şi în judeţele Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor. A fost vorba de o acţiune complexă, desfăşurată în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei spaniole.

 

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid şi Santa Cruz de Tenerife, au fost desfăşurate un număr de 6 percheziţii domiciliare, la care a participat un poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Turda.

 

 

 

 

Sursa:www.adevarul.ro