Coaliţia PSD-ALDE depune propriul proiect de revizuire a Constituţiei în sensul celor decise la referendumul pe Justiţie, din 26 mai. Săptămâna trecută, liberalii au făcut public un proiect pe aceeaşi temă , cerând celorlalte partide să-l susţină.

 

"​Va fi depusă o iniţiativă din partea PSD-ALDE, astăzi va fi depusă. Vizează în primul rând cele două puncte pe care le-am avut la referendum. O să vedem dacă mai introducem un punct sau două", a declarat şefa PSD, Viorica Dăncilă.

 

Ea a precizat că în Coaliţie nu s-a discutat despre modificarea codurilor penale. Aceasta fusese invocată de Călin Popescu Tăriceanu înaintea întâlnirii cu PSD. "Rămâne ca astăzi, în cadrul coaliţiei, să discut cu colegii noştri de la PSD despre proiectul de revizuire a Constituţiei, care mi se pare celălalt proiect destul de important care trebuie avut în vedere (n.r. - votul din diaspora), precum şi modificarea Codului penal, astfel încât să putem da răspunsul adecvat la prima întrebare de la referendum", a precizat Tăriceanu. 

 

 

 

Sursa:www.m.hotnews.ro