Liderul liberalilor Crin Antonescu i-a dat replica preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, care cu o gravitate şi o seriozitate tulburătoare, l-a criticat pe acesta pentru că este un om instabil, care se lasă pradă gesturilor impulsive şi emoţionale şi este lipsit de orice responsabilitate.

"Crin Antonescu fuge de orice responsabilitate. A fugit de la guvernare. A fugit din USL. Şi acum a fugit şi de la şefia Senatului. Nu poate fugi însă de electorat. Un om instabil, care se lasă pradă unor gesturi impulsive şi emoţionale nu poate aspira să ajungă primul om din stat. În timp ce dl Antonescu are mai mult timp liber, colegii mei senatori vor trebui să aleagă pe altcineva la şefia Senatului. Această funcţie trebuie să revină unui senator USL, pentru a reflecta voinţa exprimată de alegători în decembrie 2012. Avem nevoie de un senator care să vină la serviciu şi să fie preocupat de legi. Trebuie să continuăm procesul de revizuire a Constituţiei, de modificare a legilor electorale şi descentralizarea. Electoratul aşteaptă de la Parlament legi necesare modernizării României şi continuării creşterii economice, capabilă să genereze locuri de muncă şi bunăstare", a precizat Zgonea într-un video încărcat pe Youtube.

Prima replică din partea PNL a venit de la purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Cristina Pocora care a declarat că „am asistat la unul dintre cele mai penibile momente de comunicare în spaţiul public”, în care Zgonea, „într-o filmare one man show, ne arată dovada supremă a competenţei sale profesionale”.

„Te filmezi singur, tragi 50 de duble până eşti sigur că ai citit fără greşeală textul scris la partid şi pus strategic în spatele camerei”, a adăugat aceasta.

Mult mai puţin direct, Crin Antonescu, a precizat că nu mai are nimic de spus pentru că orice ar spune ar „slăbi efectul”.

„Aşa ceva nu merită comentat. Titu Maiorescu, polemizând la un moment dat cu un preopinent al cărui nume sincer nu-l mai reţin, ia un pasaj din articolul scris de preopinentul respectiv şi spune: „aici nu mai am nimic de spus, orice aş spune, ar slăbi efectul”. Vă spun şi eu, păstrând proporţiile polemicii care nu există, că nu am nimic de comentat, chiar ar fi păcat”.

"Gândiţi-vă că am mai avut înregistrări în care domnul Geoană povestea cum l-a învăţat tânărul Ponta să mintă. Asta e o chestiune de cultură media, nu comentez, nu ne priveşte, nu am niciun comentariu de făcut", a declarat Antonescu.