Procurorii DNA au anunţat imediat după anunţarea deciziei în Dosarul Transformatorul că face recurs la sentinţa de azi. Recurs au declarat şi avocaţii vicepreşedintelui PNL Relu Fenechiu. Într-o intervenţie telefonică la  România Tv, premierul Victor Ponta a vorbit despre sentinţa primită de Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor.

După ce a anunţat că va prelua interimatul, Ponta a fost întrebat despre demisia fostului ministru: „ Am discutat acum câteva minute cu Relu. El mi-a confirmat că în aceste condiţii nu doreşte să continue. Conform Constituţiei voi propune preşedintelui aceasta decizie. Am să-mi asum aceaasta pozitie până PNL va face o propunere pentru conducerea Transporturilor.

Ponta a mai declarat că în şase luni cât a stat la conducerea ministerului, Fenechiu a fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi şi care a gestionat cel mai bine lucrurile. „Pierd un ministru eficient şi foarte bun”, a spus premierul. Victor Ponta a mai declarat că luni sau marţi conducerea PNL va propune un nou ministru.

Printre posibilii succesori ai lui Fenechiu în fruntea Transporturilor sunt vehiculate numele lui Ovidiu Silaghi, fost ministru pentru IMM în Guvernul Tăriceanu, şi Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat în Ministerul Mediului.