Liderul liberal Crin Antonescu a respins categoric ideea refacerii USL după alegerile europarlamentare, ipoteză susţinută de Victor Ponta şi de Călin Popescu Tăriceanu. Antonescu a anunţat că uniunea nu se va mai reface, în schimb PSD va simţi ce înseamnă că liberalii să fie în Opoziţie.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Crin Antonescu a afirmat că declaraţiile făcute de Ponta şi Tăriceanu reprezintaă "o formă destul de ieftină de politicianism, care nu cuprinde nicio intenţie autentică".

Liderul PNL a reamintit ca USL "a eşuat" în urmă cu trei săptămâni, apreciind ca fiind "caraghioasă" ideea unei reveniri.

"În fond, e vorba de jocuri pentru a mai câştiga câteva voturi sau câteva dezertari", a comentat Antonescu declaraţiile celorlalti doi politicieni.

Preşedintele PNL i-a transmis un mesaj fostului sau coleg de uniune Victor Ponta. "Ce trebuie să ştie definitiv este că indiferent de ce rezultat va obţine PNL, nimeni în acest partid nu va duce PNL în condiţia de vasal al PSD. Vorbim de o nalucă", a comentat el.