Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploieşti a emis, în această după amiază, un comunicat de presă, nemulţumiţi de modul în care primarul Adrian Dobre tratează subiectul achiziţionării unor mijloace noi de transport în comun. Publicăm integral comunicatul PSD Ploieşti:

         " Am citit în presă interviul acordat de primarul Adrian Dobre privind discuţiile avute cu consilierii locali în şedinţa de lucru convocată de acesta, având ca obiect problema achiziţiilor de autobuze noi pentru transportul public din Ploieşti.

Ca de obicei, pentru a-şi ascunde incapacitatea managerială, primarul Dobre aruncă pisica moartă în curtea vecinului şi inventează situaţii care nu au corespondent în realitate. Acelaşi obicei îl face pe Adrian Dobre să afirme că se loveşte de opoziţia consilierilor municipali social democraţi în această achiziţie şi că din această cauză se înregistrează întărzieri.

Ce uită Adrian Dobre să amintească  este faptul că în şedinţă au fost ridicate o serie de probleme reale la care acesta nu a ştiut şi nu a putut să dea răspunsuri pertinente.

Faptul că primarul Dobre este fixat pe o aşa zisă „ achiziţie „ pe baza unui leasing operaţional scump şi ineficient pentru bugetul Ploieştiului, mai ales în condiţiile în care a prezentat consilierilor o singură ofertă venită din partea unei singure firme de leasing având ca preţ de pornire o sumă cu aproximativ 50 de procente peste media preţurilor practicate, este o problemă care naşte serioase semne de întrebare asupra modului în care ar urma să se desfăşoare această „achiziţie”.

Am pus între ghilimele sintagma „achiziţie” deoarece, aşa cum ar trebui să cunoască primarul Ploieştiului, leasingul operational nu duce la dobândirea proprietăţii asupra bunului ci doar la o închiriere a acestuia pe o perioadă de timp stabilită contractual. Mai pe româneşte, primarul vrea să forţeze un vot al consiliului prin care să închirieze, practic la preţ dublu pentru Ploieşti, mijloace de transport, în loc să se gândească la modalităţi legale alternative prin care municipiul să plătească mai puţin şi să devină proprietarul vehiculelor respective.

Culmea este că propunerea primarului are aviz negativ din partea compartimentului juridic al primăriei, fapt  pe care acesta ar dori să îl înlăture.

Si are toate şansele în condiţiile în care actualul secretar al primăriei a fost „plantat” de Dobre în două consilii de administraţie la unităţi aparţinând Primăriei Ploiesti, loc de unde îşi completează veniturile în mod corespunzator.

I-am propus lui Adrian Dobre alte variante legale, în acord cu interesul ploieştenilor, fapt care, se pare, a fost în măsură să îl deranjeze. De necrezut a fost faptul că primarul acestui oraş, economist de profesie,  nu are ştiinţă despre termeni care se studiază în facultatea de economie şi ţine să ne contrazică fără a percepe hilarul situaţiei. Când grupul consilierilor PSD a făcut referire la posibilitatea achiziţionării autovehiculelor în baza unui credit la furnizor, domnul primar a considerat de cuviinţă să ceară punctul de vedere al compartimentelor economic şi juridic al primăriei, deşi putea şi trebuia să ştie ce înseamnă acest lucru.

Aşa cum am afirmat în şedinţa de lucru, sprijinim necondiţionat măsurile propuse pentru  salvarea TCE  şi eficientizarea activităţii de transport public în Ploieşti,  însă nu vom fi niciodată de acord cu măsuri care nu au finalitate economică şi afectează bugetul municipiului, măsuri propuse fără ştiinţa fenomenului economic, doar din raţiuni electorale şi, posibil, uneori nelegitime.

Că aşa este şi că avem dreptate o dovedeşte şi faptul că la sfârşitul şedinţei am constatat că suntem susţinuţi de consilierii locali PNL care, probabil, au sesizat că „planul” primarului nu este tocmai cel aşteptat de ploieşteni.

Domnule Dobre, chiar nu vă interesează cât  costă un bun pe care îl achiziţionaţi din banii ploieştenilor?  Iar dacă vă interesează, vă solicităm să faceţi tot ceea ce este posibil să-i economisiţi!"