PSD a obţinut cele mai multe mandate de primar - 1.677 - reprezentând 52,63% din total, iar PNL are 1.081 de primari, reprezentând 33,92%, arată rezultatele finale ale alegerilor locale de duminică, anunţate joi la ora 17.00 de către Biroul Electoral Central (BEC), care a centralizat voturile din toate secţiile de votare.
Pe locul al treilea, la mare distanţă, este UDMR, cu 195 de mandate de primar, adică 6,12%, urmată de ALDE, care obţine 64 de mandate de primar, reprezentând 2,00%. De asemenea, 53 de independenţi (1,66%) au câştigat funcţii de primar în urma alegerilor locale de duminică.
UNPR se situează pe locul al şaselea, cu 26 de mandate de primar (0,81%), iar Alianţa Electorală PSD+UNPR va avea 19 mandate de primar (0,59%). Partidul Mişcarea Populară va avea 18 primării din ţară, reprezentând 0,56%, în timp ce Partidul Civic Maghiar va avea 13 mandate de edil (0,40%). Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) are cinci mandate de primar (0,15%), unul fiind la Sibiu, unde a câştigat Astrid Fodor.
Partidul Social Românesc şi Alianţa Electorală PSD+ALDE au câte patru mandate de primar, iar PNŢCD obţine trei mandate.
Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, Partidul România Unită, Alianţa pentru Viitor şi Alianţa Electorală MPP-EMNP au câte două mandate. Câte un mandat au: Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Partidul Ialomiţenilor, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, Partidul Ecologist Român, Partidul M10, Coaliţia pentru Baia Mare, Partidul Verde, Alianţa Electorală PSD+ALDE pentru Budeşti, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Livezile, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Sînmihaiu de Câmpie, Alianţa Electorală ALDE-PSD pentru Romuli, Alianţa Electorală Social-Liberală PSD+ALDE Bran şi Alianţa Social-Liberală PSD+ALDE.
Prezenţa la vot a fost de 48, 17%. După numărarea voturilor din toate cele 3.186 de secţii de votare, numărul voturilor valabil exprimate pentru funcţiile de primari este de 8. 525.136.