Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţă, că, începând din această lună, angajaţii din Sănătate vor primi salariile mărite cu 15%, iar din ianuarie 2017 şi angajaţii din Educaţie, afirmând că partidul caută soluţii ca o altă serie de măsuri să fie implementate de la 1 februarie, în condiţiile în care nu vor putea fi aplicate din ianuarie din cauza întârzierii instalării noului guvern.

”Începând din această lună, angajaţii din Sănătate îşi vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educaţie, aşa cum am promis încă din campania electorală”, a anunţat liderul social-democraţilor, sâmbătă, pe pagina sa Facebook.

El a precizat că îşi dorea să fie instalat, cât mai repede, un guvern legitim, un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-a prezentat în Programul de guvernare PSD şi apoi în calendarul de implementare.

”Majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei; eliminarea contribuţiilor pentru sănătate pentru toate pensiile; reducerea preţurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 şi ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care şi-au pierdut patentul); scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari); relansarea şi extinderea programului naţional de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienţii cu grad de fibroză F3 şi dublarea burselor studenţeşti la 201 lei per student”, a spus Dragnea.

Totodată, liderul PSD a mai afirmat că unele dintre aceste măsuri ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie.

”Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluţii ca aceste măsuri, atât de aşteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulţi bani în buzunare, iar tot mai mulţi să facă parte din clasa de mijloc!”, a precizat Dragnea.