Alina Gorghiu a anunţat, luni, că, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, îşi depune mandatul de la şefia PNL.

Gorghiu a precizat că marţi, în şedinţa BPN, se va decide formula de interimat până la Convenţia Naţională care va alege un nou preşedinte al partidului.

Alina Gorghiu a spus că ea va propune convocarea cât mai rapidă a Convenţiei Naţionale.

Ea a anunţat că sunt şi lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri.

Luni, la ora 18.00, liderii celor 20 de filiale PNL care au obţinut la alegeri rezultate peste media naţională au fost convocaţi la sediul central al partidului.

În decembrie 2014, Alina Gorghiu, atunci în vârstă de 36 de ani, a devenit prima preşedinte femeie din istoria partidului, fiind susţinută pentru această funcţie de Klaus Iohannis, căruia i-a succedat în funcţie după ce acesta a fost ales şef al statului.

În anul 2015, în urma fuziunii cu PDL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au devenit copreşedinţi ai PNL.

Din toamna acestui an, Alina Gorghiu a rămas preşedinte unic al formaţiunii, pentru că, la sfârşitul lunii septembrie, Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare, după ce a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în perioada 2011-2012 ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi alţi 500.000 de euro.

Demisia conducerii PNL în frunte cu Gorghiu şi Blaga a fost cerută şi după alegerile locale din 5 iunie, câştigate în aproape toate judeţele de PSD, care pentru prima dată şi-a adjudecat şi toate primăriile Capitalei.

Alina Gorghiu este deputat din anul 2008, anterior fiind consilier local la sectorul 5. Ea a obţinut şi la aceste alegeri un nou mandat de deputat, candidând în Timiş.

Gorghiu este de profesie avocat.