Trecerea senatorului Andrei Volosevici în tabăra PNL a fost vehiculată încă de acum doi ani, după ce relaţia de prietenie dintre fostul primar al Ploieştiului şi Roberta Anastase s-a răcit brusc. Gurile rele susţin că de vină a fost atitudinea senatorului, pe care nu prea se putea conta în ceea ce priveşte acţiunile de partid.

Periodic a apărut zvonul că Volosevici se va înscrie în PNL, iar anunţul Elenei Udrea că fostul edil al Ploieştiului s-a alăturat nou formatului PMP a cam luat prin surprindere, în primăvara anului trecut. Andrei Volosevici a deveni un membru activ al partidului Elenei Udrea, mergând în campania electorală alături de candidata la preşedinţie prin toată ţara. E drept că şi Udrea îl ajutase pe Volosevici în perioada în care era primar al Ploieştiului cu diverse fonduri pentru oraş, fonduri provenind din programele Ministerului Dezvoltării.

Interesantă este atitudinea senatorului prahovean care o abandonează pe Udrea în momentul în care aceasta are probleme cu justiţia.

Astăzi, Andrei Volosevici a anunţat pe pagina personală de Facebook că a devenit senator independent şi că activează în grupul PNL.

"Incepand de astazi am luat decizia de a activa in Parlamentul Romaniei ca senator independent afiliat Grupului Partidului National Liberal.", a scris fostul edil pe Facebook.

Suntem curioşi care va fi relaţia dintre Volosevici şi Anastase, ştiut fiind faptul că cei doi nu şi-au mai vorbit de o bună bucată de vreme. Oricum interesante simţirile doctrinare ale multor parlamentari prahoveni care îşi redescoperă brusc simţămintele liberale, exact în momentul în care PNL miroase a partid care ar putea prelua guvernarea României.

Dar ce să faci, când parlamentarii respectivi merg spre PNL, partid care critică vehement traseismul politic în această perioadă. E drept se referă la traseismul aleşilor locali şi judeţeni care s-au transferat în baza OUG 55 şi nu la traseismul parlamentarilor, semn că în România unii sunt mult mai egali decât alţii.