Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, sâmbătă, premierului Cioloş ca, până cel mai târziu marţi, înainte ca Parlamentul să voteze bugetul pe 2016, Guvernul să transmită când şi cu cât va fi majorat salariul minim pe economie, precizând că este o "solicitare fermă" a formaţiunii sale.

Întrebat dacă este un ultimatum pe care PSD îl dă guvernului şi dacă amânarea creşterii salariului minim la 1.200 de lei va sta în calea votării bugetului pe 2016 în Parlament, şeful PSD a spus că este vorba despre o "solicitare fermă".

"Aştept cu mare interes o declaraţie clară din partea prim-ministrului să ne spună când prognozează că se va mări salariul minim. Nu suntem de acord cu această amânare <>, aşteptăm azi, mâine, poimâine, poate marţi cel mai târziu, o declaraţie fermă din partea premierului prin care să ne spună când se măreşte salariul minim", a declarat Liviu Dragnea, prezent la Congresul TSD.

El le-a recomandat celor care spun că majorarea salariului minim nu este necesară, făcând referire la noul ministru de Finanţe, Anca Dragu, care a spus că salariul minim nu va fi majorat de la 1 ianuarie, "să se descurce vreme de o lună cu 1050 de lei".

Şeful PSD a mai adăugat că este "inadmisibil" ca în România proporţia dintre capital şi muncă să fie de 60%-39,3% şi că salariul minim pe economie trebuie să crească treptat.