Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, la RTV, că dincolo de pericolul izolării PSD, după alegerile parlamentare din toamnă, există un alt pericol mai mare pentru PSD decât izolarea politică

Ponta a arătat că, atunci când conducea PSD, a avut această strategie ca partidul să nu fie izolat, în condiţiile în care niciun partid nu a luat 50% la alegeri, acest lucru fiind  imposibil, şi cealaltă variantă ar fi să devină cel mai mare partid în opoziţie. 

”Pericolul izolării PSD a fost şi va rămâne întotdeauna, însă există şi alt pericol foarte mare. Se poate întâmpa şi mai rău”, a spus Victor Ponta, dând exemplu deciziei PSD de a intra la guvernare cu PDL, în 2008.

El a menţionat că atunci PSD a intrat în alianţă ”pe o poziţie de mâna a doua, cu premier de la ceilalţi, pe ideea de a primi câteva oscioare, câteva posturi de ministru”. 

 Ponta a mai spus că a trăit acel moment al intrării PSD la guvernare alături de cei de la PDL, ”pe pielea lui”.

”A fost o decizie luată de PSD, în decembrie 2008, cu Mircea Geoană la conducere, când am intrat la guvernare ca partid de mâna a doua, cu premier de la alt partid. Nu a fost vina lui Geoană, ci a întregii conduceri. După nouă luni, ne-au dat afară de la guvernare şi am pierdut şi alegerile prezidenţiale şi nici nu am putut aplica vreun proiect. S-a rupt partidul, s-a făcut UNPR, am scăzut în sondaje, a fost cea mai rea perioadă”, a afirmat fostul premier. 

Victor Ponta a ţinut să menţioneze că ”din ce a văzut”, PSD va face alianţă cu cei de la ALDE, în toamnă, şi a adăugat că îi este bine ca membru simplu de partid.