Premierul Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce este inacceptabil, a declarat  preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.
"Şeful Executivului, dl. Victor Ponta, a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat, cum era băsist, cum a făcut dosare politice şi cum domniile lor, nu ştiu exact cine, nu mai ţin băsişti în funcţie. Este inacceptabil, primul-ministru, prin atribuţiile Constituţionale, nu poate şi nu are nevoie nici să dea explicaţii, nici să dea mesaje în numele procurorului general. Şeful statului nu se lasă mai prejos", a declarat Antonescu într-o conferinţă de presă.
Crin Antonescu a criticat dur "incidentul" legat de premierul Victor Ponta şi schimbarea procurorului Papici. "Din partea mea, nu mă leagă nimic de trecut şi nu am planuri de viitor cu Traian Băsescu. Am încă planuri majore de viitor cu Victor Ponta. Am, în orice caz, obligaţii şi responsabilităţi majore şi Victor Ponta trebuie să ştie că oricine nu doar Traian Băsescu, oricine încearcă să intimideze, să controleze procurori sau instanţe, în România, va avea în mine un adversar la fel de hotărât, la fel de determinat precum l-a avut Traian Băsescu în toţi aceşti ani. Victor Ponta ştie acest lucru, îl ştie din spiritul pe care am construit programul şi proiectul acesta. Ştie bine că, în această privinţă, Dreptate până la capăt înseamnă independenţa justiţiei, nu preluarea controlului, de la Traian Băsescu."
Antonescu a explicat că îşi doreşte ca USL să funcţioneze mai departe.
"Sper că cele întâmplate recent din partea domniei sale au fost doar o greşeală şi sper că acesta va fi spiritul pe care vom continua."
"Guvernul României nu este un breloc, pe care Victor Ponta sau eu îl ţinem în buzunar. Nu este normal ca atunci când nu îţi convine ceva să schimbi din mers. Obligaţia noastră ca şi a partenerilor din USL este să respectăm mandatul dat de cetăţenii României care ne-au votat", a spus Crin Antonescu.
El a cerut o dezbatere politică în plenul Senatului sau chiar în plenul camerelor reunite despre starea Justiţiei din România.