Fostul şef al Secţiei I a DNA, Lucian Papici, a dezvăluit într-un interviu acordat publicaţiei Kamikaze, că un procuror voia să-l aresteze preventiv pe vicepremierul Liviu Dragnea..

Procurorul Lucian Papici face urmatoarele afirmaţii în revista „Kamikaze” referitoare la dosarul ”Referendumului” pe care l-a instrumentat şi în care l-a trimis în judecată pe vicepremierul Liviu Dragnea:

"Eu eram în concediu în vara lui 2012 când Daniel Morar (pe atunci şeful DNA, n.r.) m-a sunat că trebuie să mă întorc neaparat din vacanţă căci sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum şi că va trebui să facem o investigaţie preliminară. Nu mi-a prea convenit, dar am venit, eram şeful secţiei". Procurorul Papici mai arată că în analiza dosarului Fraudă la referendum au fost angrenaţi şase procurori, "jumătate din efectivele secţiei I".

Apoi, Papici îşi continuă relatarea: "Dintre acestia cel mai destoinic parea domnul procuror Gheorghe Bocsan, avea o viziune, parea foarte determinat. Incet-incet ceilalti procurori au renuntat sa se implice si a ramas doar colega Mariana Alexandru, adjuncta mea si procurorul Bocsan. Si procurorul Bocsan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, a facut invinuiri in dosar, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat că oare n-ar trebui să-l ducă pe Dragnea la arestare preventivă! Deci părea foarte determinat să-şi facă bine cercetarea", explică Lucian Papici cum a decurs intrumentarea acestui dosar.

Papici a precizat ca a ajuns sa preia acest dosar dupa ce Gheorghe Bocsan a dat semne ca nu mai doreste sa continue: "Peste ceva timp insa Morar ma cheama si-mi spune: 'Vezi ca Bocsan nu vrea sa mearga mai departe, s-a intamplat ceva ciudat cu el, da inapoi'. Bocsan a condus foarte bine dosarul pana la Dragnea, fraudele de la sectiile de votare sunt investigate de el. Dar lipsea clu-ul acestui dosar, cine i-a influentat pe acesti aranjori de la sectiile de votare, implicarea lui Dragnea. La scurt timp chiar Bocsan m-a anuntat ca renunta, pentru motive personale, pe care nu are sens sa le discut aici. Sa zicem ca si-a pierdut benzina pe parcurs. Eu cred ca mai degraba i-a gaurit cineva rezervorul. Si atunci m-a chemat Morar pe mine sa preiau dosarul, in faza lui cea mai grea, respectiv formularea acuzarii in sarcina lui Dragnea".

Întrebat cum era Victor Ponta ca procuror, având în vedere că cei doi au fost colegi, Lucian Papici a răspuns:"Nu m-a impresionat cu absolut nimic Ponta în 2000, la Parchetul General. Era un procuror care nu sărea cu nimic în evidenţă. În şase ani cât a fost procuror acolo nu a arătat nimic şi acum vine să ne dea lecţii ... Aş putea să dau şi eu lecţii despre prestaţia lui ca premier, dar eu am obligaţia de discretie, de rezerva".