Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că liderii USR care au participat la negocierile pentru formarea coaliţiei au fost cei care au decis ca Florin Cîţu să fie premier. "Sunt destui în USR astăzi care se gândesc dacă au făcut o opţiune foarte fericită", susţine el.

 

"Eu mi-am asumat, prin demisia din funcţia de prim ministru, rezultatul alegerilor, după care am început negocierile pentru formarea majorităţii. În momentul în care s-au blocat negocierile pe prima formulă cu care ne-am dus la negocieri - adică să avem premier prin Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor - noi am flexibilizat mandatul şi ne-am dus cu două variante: Ludovic Orban premier sau Florin Cîţu premier. Dacă eram eu premier - Florin Cîţu preşedinte al Senatului, Florin Cîţu premier - eram eu preşedintele Camerei Deputaţilor. Cine a decis, până la urmă, premierul, ca să zic aşa, din Partidul Naţional Liberal au fost, la negocieri, partenerii de la USR care l-au preferat pe Florin Cîţu. Asta a fost opţiunea lor de atunci. Sigur că, acuma, dacă îi mai întrebăm, s-ar putea să-şi mai fi schimbat părerea unii dintre colegii de la USR”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

 

El a explicat că nu doreşte să dea mai multe detalii despre acest aspect, pe motiv că nu este "purtătorul de cuvânt al lor".

 

"Am zis că sunt destui în USR astăzi care se gândesc dacă au făcut o opţiune foarte fericită”, a adăugat Orban, în acest context.

 

 

 

Sursa: www.news.ro