Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte marţi în şedinţă pentru a decide nominalizarea celui care va conduce Ministerul Economiei. Portofoliu a rămas vacant după ce Varujan Vosganian a demisionat săptămâna trecută.

Pe 7 octombrie, plenul Senatului a respins solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva liberalului Varujan Vosganian. În aceeaşi zi, Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al Economiei. Tot pe 7 octombrie, preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, anunţa că PNL se va întruni într-o şedinţă pentru a decide cu privire la înlocuirea lui Varujan Vosganian în Cabinetul Ponta.

El a adăugat, la acea dată, că demisia liberalului Varujan Vosganian vine în întâmpinarea unor posibile atacuri la adresa Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat, iniţial, demisia lui Vosganian din funcţia de ministru al Economiei. El afirma atunci că demisia lui Vosganian este una de „bun-simţ”. Ca de obicei, Băsescu a revenit asupra declaraţiei, afirmând că demisia fostului ministru al Economiei este „un act de profundă laşitate”, în contextul în care „votul Senatului rămâne”.

Pe 10 octombrie, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost numit interimar la Economie.

Printre cei care ar putea fi nominalizaţi în fruntea Ministerului Economiei se numără deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, senatorul Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, şi deputat Nini Săpunaru, liderul PNL Vrancea.

Rămâne de văzut dacă liberalii vor nominaliza unul dintre numele vehiculate la bursa zvonurilor sau vor apela, ca şi la Ministerul Transporturilor, la un as-necunoscut am putea spune, din mânecă.