Liberalii  au scos cel mai catastrofal scor din istoria partidului. Deşi fuziunea PNL-PDL ar fi trebuit să aducă voturi în plus, liberalii au pierdut atât Primăria Generală a Bucureştiului cât şi foarte multe reşedinţe de judeţ

Astfel conform existpolurilor la Bucureşti PSD- Gabriela Firea a obţinut 40% din voturi urmată de USB-Nicuşor Dan 25% şi de PNL-Cătălin Predoiu- 12%

PSD a câştigat toate cele 6 sectoare ale Capitalei

Conform estimărilor pe tară

PSD - 37,5%

PNL 28,0%

UPDATE: La Craiova, Olguţa Vasilescu a obţinut cel de al doilea mandat

IASI: Potrivit mai multor surse locale, Mihai Chirică de la PSD este noul primar al Iaşiului. Astfel, potrivit unor estimări PSD şi PNL Chirică ar fi obţinut între 45% şi 50% din voturi.

UPDATE

George Scripcaru rămâne primar al Braşovului, cu 50% din voturi, potrivit primelor estimări locale. El se află la al patrulea mandat şi de data aceasta a candidat ca independent.

UPDATE Primăria Municipiului Deva a fost câştigată de deputatul Mircia Muntean, membru al PSRO (partidul condus de Mircea Geoană).

Primăria Brăilei a fost câştigată de Marian Dragomir de la PSD,  Acesta a obţinut 40% din voturi, faţă de 20% cât a câştigat Cătălin Boboc, de la PNL.