Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, definitiv, ca primarul suspendat din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, eliberarea din arest preventiv a primarului suspendat din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia magistraţilor fiind definitivă. Cherecheş, care este închis în Penitenciarul Gherla din judeţul Cluj, urmează să fie plasat în arest la domiciliu.

”Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2  .proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj”, se arată în decizia Curţii de Apel.

Cătălin Cherecheş va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu, potrivit unei decizii definitive pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o miercuri.

”S-a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Este o hotărâre definitivă pronunţată de instanţa Curţii de Apel Cluj. Va trece în arest la domiciliu acum. Eu am fost în instanţă. Au plecat de la instanţă la Penitenciarul Gherla şi până la finalul zilei de astăzi trebuie pus în libertate, dar se va rezolva în cursul zilei de astăzi pentru că sunt formalităţi de îndeplinit”, a explicat pentru News.ro Călin Budişan, unul dintre avocaţii lui Cherecheş.

Pentru Cătălin Cherecheş urmează în data de 17 august un nou termen de judecată, tot la Curtea de Apel Cluj.

”Va fi în arest la domiciliu, urmând ca săptămâna viitoare în 17 să fie judecat termenul contestaţiei privind încheierea de respingere a excepţiei pe camera preliminară şi dacă soluţia rămâne, urmează judecata pe fond”, a mai explicat avocatul edilului”, a mai spus avocatul primarului.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcşie de către prefect.

viewscnt