A îndemna electoratul să vină la vot "este o obligaţie a tuturor partidelor" a precizat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia lansării candidaţilor acestui partid la alegerile locale din 5 iunie. 

"Îndemnul pentru oameni ca să vină la vot este o obligaţie a tuturor partidelor. Dacă cineva are curiozitatea să vadă ce s-a întâmplat al alegerile pentru funcţia de primar în Londra o să vadă trei lucruri pe care le-a spus acolo actualul primar pe pagina de Facebook. A îndemnat oamenii în ziua votului, le-a spus mai este o oră, mergeţi şi votaţi, al doilea lucru, avea o aplicaţie informatică şi atunci când trimitea un sms la un alegător, automat îi şi spunea unde este secţia de vot şi al treilea lucru, le spunea că dacă au nevoie, militanţii partidului laburist pot merge să-i aducă cu maşina la vot. Discutăm aici de o democraţie veche. Deci şi la noi, toată lumea trebuie să meargă la vot pentru a da legitimitate procesului electoral, pentru a da legitimitate primarilor şi consilierilor locali", a spus Dragnea. 

Liderul PSD este convins că partidul va câştiga şi primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi preşedinţia Consiliului Judeţean. 

"Oamenii de bază ai PSD Vâlcea sunt lângă mine, Romeo Rădulescu, candidat la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Constantin Rădulescu, candidat pentru preşedinţia CJ Vâlcea. Fără să jignesc pe nimeni, altor membrii PSD care s-au descoperit peste noapte liberali şi au plecat la ALDE, le dorim succes. Revenind la Romeo Rădulescu, candidatul PSD va câştiga Primăria Râmnicu Vâlcea. Am încredere în Romeo Rădulescu, venirea dumnealui în partid a fost decisă atât de organizaţia judeţeană cât şi de organizaţia centrală. Aşa cum sunt convins că şi domnul Constantin Rădulescu va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea", a mai spus liderul PSD. 

Referitor la neimplicarea actualului preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, Ion Gigi Matei, în campania electorală, Liviu Dragnea a spus că este "anormală" această atitudine. 

"Dacă e aşa, mi se pare anormal. Într-o campanie electorală, fiind membru unui partid, membru PSD, indiferent de orgolii, supărări, trebuie să te implici. Aşa ceva este de neiertat" a arătat Dragnea. 

Vineri seara, în prezenţa a peste 600 de delegaţi, PSD Vâlcea a lansat oficial candidaţii la alegerile locale din 5 iunie.

AGERPRES