Adrian Năstase a susţinut, la Antena3, că la alegerile parlamentare PSD se va afla în jurul scorului obţinut la alegerile locale, respectiv 35%, dar şi că PSD riscă să rămână singur.

Fostul premier a atras, de altfel atenţia, în urmă cu câteva zile, afirmând că se încearcă contracararea PSD.

"Se încearcă anihilarea PSD prin alipirea sa ca partid slab la PNL, pentru ca Iohannis să guverneze liniştit", a spus Năstase.

Fostul lider al PSD a precizat că la parlamentare partidul nu va mai beneficia de condiţiile favorizante de la locale, potrivit DcNews.

"La alegerile locale au existatrei avantaje: alegeri într-un singur tur de scrutin, o prezenţă scăzută la vot, ceea ce a permis nucleului dur al PSD să marcheze şi în al treilea rând Diaspora nu a fost prezentă la vot. Toate elementele favorizante vor fi modificate, pentru că în mod clar partidele de dreapta încep să se strângă, să creeze alianţe şi vor puncta, încercând să creeze o majoritate după alegeri", a atras atenţia Năstase.

"De aceea, dacă punem faţă în faţă cele două tabere vedem că în zona de stânga figurau înainte PSD, UNPR şi ALDE, două partide de lideri, UNPR şi ALDE, care au fost atacate puternic în ceea ce priveşte liderii lor.

Unul dintre aceste partide a subcombat, s-a topit în PMP, iar celălat este sub un puternic atac la adresa liderului său. În aceste condiţii, ALDE va fi sub o mare presiune, în condiţiile în care va trebui să-şi apere liderul, nu ştim ce se va întâmpla cu Tăriceanu, riscul fiind ca membrii săi să se împrăştie, unii dintre ei revenind în zona PNL.

PSD riscă să rămână singur în această tabără, în timp ce în zona cealaltă, practic, în afară de PNL se strâng opţiuni pentru USB, acesta fiind un partid de elită, cu mai multe opţiuni de dreapta decât de stânga prin opţiunile individuale ale mebrilor săi.

De asemenea, PMP, dacă va trebui să aleagă este mai aproape de PNL, pentru că există acest element de contact al foştilor PDL-işti, care vor încerca să atragă PMP, împreună cu cei din UNPR, care venit pe zona de dreapta.