"Este un pretext pentru ca bucureştenii să nu-l poată evalua prin comparaţie cu mine, într-o dezbatere. De când este candidat, domnul Orban face doar declaraţii politicianiste şi prea puţin îi anunţă pe bucureşteni în legătură cu intenţiile sale legate de o viaţă mai bună pentru ei", a afirmat Firea, potrivit unui comunicat de presă publicat de  MEDIAFAX.

Firea a mai afirmat că Orban a fost "mâna dreaptă" a fostului primar Adriean Videanu şi că "se înscrie în aceeaşi logică a lipsei de proiecte".

"Echipa PSD pentru alegerile locale vine cu soluţii concrete, aşa cum a făcut şi la guvernare. Domnul Orban, colegul celor care au tăiat pensii şi salarii, se înscrie în aceeaşi logică a lipsei de proiecte şi de viziune pentru Bucureşti. A fost mâna dreaptă a domnului Videanu (PDL) şi asta spune tot", a spus Firea, potrivit sursei citate.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a cerut duminică, într-o conferinţă de presă, ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi contracandidatul său, Gabriela Firea, să-şi ceară public scuze pentru campania de la prezidenţiale, în caz contrar luând în calcul boicotarea dezbaterilor.

Ludovic Orban a mai spus că ia în calcul "măsura extremă" de a nu participa la nicio dezbatere cu Firea, dacă PSD nu va cere scuze public.

"Iau în calcul inclusiv măsura extremă de a nu participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, în cazul în care nu-şi vor cere scuze. (...) Aştept o poziţie oficială din partea PSD, din partea liderului PSD, care a fost şeful campaniei electorale, reamintesc, iar candidatul PSD a fost purtător de cuvânt în campaia prezidenţială. Nu este vorba de nişte personaje minore din PSD", a declarat el.