Premierul Dacian Cioloş a declarat luni în plenul Camerei Deputaţilor că partidele nu ar trebui să culpabilizeze Guvernul pentru că acesta refuză să folosească instrumente pe care aceleaşi partide le-au criticat atunci când alte guverne au recurs la ele.

Premierul a arătat că deşi pe tema alegerii primarilor în 2 tururi au existat argumente atât pro, cât şi contra, majoritatea partidelor nu consideră oportună modificarea legislaţiei în acest moment.

''Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume şi această dezbatere şi să o conducă, aşa cum fac şi cu dezbaterea actuală, nu culpabilizând Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit'', a spus Cioloş.

Liberalii, partidul lui Băsescu şi partidul Monicăi Macovei au fost cei care au criticat Guvernul că nu se implică în schimbarea legislaţiei electorale, în sensul alegerii primarilor în două tururi.