Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat  că o soluţie în ceea ce-i priveşte pe aleşii locali aflaţi în conflict de interese sau incompatibilitate este o lege de amnistiere privind conflictul de interese şi un recurs în interesul legii din partea ministerului Justiţiei pentru cei aflaţi în stare de incompatibilitate.

El arătat că are în vedere rezolvarea situaţiilor trecute ale aleşilor locali aflaţi în conflict de interese sau în stare de incompatibilitate.

"Soluţia mea apropo de retroactiv sau soluţia pe care doresc să o discutăm şi cred că o putem adopta pentru a scoate toţi aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă este, pe de-o parte, o lege de amnistiere în ceea ce priveşte conflictul de interese, pentru că aceasta este o acuzaţie penală şi amnistierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe, nu pe toate conflictele de interese, pe aceste speţe, iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să ne adresăm şi să solicităm cel puţin ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii. Şi atunci lămurim aceste lucruri. Modificăm legea pentru viitor", a spus Antonescu la RTv.

El a indicat că această propunere nu a fost discutată în USL, dar că urmează a fi dezbătută şi că este o idee pe care o are.

Antonescu a mai spus că juriştii pe care i-a consultat au susţinut varianta propusă de el.