Deputatul PNL Alina Gorghiu consideră că decizia Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională (CCR) în cazul OUG privind Codul de insolvenţă este "corectă".

 "Decizia Avocatului Poporului este una corectă, justă, susţinută de argumente juridice cu toptanul. Şi am convingerea că pe cele două aspecte flagrant încălcate de dispoziţiile OUG, şi anume libertatea presei şi neretroactivitatea, Curtea Constituţională va admite sesizarea. Asta arată deja că Guvernul s-a grăbit mergând pe varianta OUG la Codul insolvenţei, eu având obiecţiuni şi pe procedură, pentru că, oricât m-aş chinui, nu sesizez urgenţa", a declarat Alina Gorghiu.
Ea precizează că parlamentarii liberali aşteaptă ca acest cod să vină în Parlament pentru a-l amenda, motivând că "sunt multe de reparat, mai ales pentru mediul de afaceri".
Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituţională a României dispoziţii din Codul insolvenţei.
Excepţia de neconstituţionalitate se referă la art. 81, alin. 3 şi art. 348 din OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, potrivit site-ului Avocatului Poporului