Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD), convocat luni, va stabili măsurile pentru organizarea Congresului din luna octombrie şi va discuta, totodată, situaţia creată de trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la Braşov, preşedintele interimar, Liviu Dragnea.

El a afirmat că PSD se află într-o "situaţie nedorită", dar este important ca partidul să rămână în continuare la guvernare, pentru a-şi pune în practică programul politic. Dragnea a menţionat că îşi doreşte ca premierul Victor Ponta să "aibă capacitatea să treacă cu bine prin aceste momente foarte grele" şi să simtă că are sprijinul partidului.

"Guvernul este condus şi de iure şi de facto de premierul Victor Ponta. Este o situaţie nedorită în care ne aflăm şi noi ca partid şi coaliţia, dar, în primul rând, Victor Ponta. Va fi importantă decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important să rămână la guvernare. (...) În Comitetul Executiv, care e convocat luni, vom discuta pe lângă măsurile de organizare pentru congres şi situaţia actuală, pentru că este firesc să o discutăm acolo şi cred că PSD va susţine în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare. (...) Va trebui să discutăm şi în coaliţie. (...) Sper ca astăzi sau mâine să pot vorbi cu premierul. (...) Eu nu întreb unde este, nu ştiu unde este şi nu mă interesează foarte mult, e important să-şi pună ordine în gânduri şi să aibă capacitatea să treacă cu bine prin aceste momente foarte grele pentru el şi să simtă, totuşi, că de la partid are un suport. (...) Nu discutăm de variante de rezervă, nu discutăm de planuri bazate pe anumite ipoteze, ci în funcţie de realităţile care vor fi. (...) Atât vă spun că PSD nu este un partid atât de mic care să poată fi luat prin suprindere", a susţinut Liviu Dragnea.

Legat de moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o va depune luni la Parlament şi cererea adresată partidelor aflate la guvernare de a susţine acest demers, Dragnea a afirmat că "nu poate fi o solicitare serioasă".

Declaraţiile au fost făcute sâmbătă în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul conferinţei extraordinare a PSD Braşov, care a adoptat o rezoluţie prin care şi-a afirmat sprijinul pentru alegerea lui Liviu Dragnea la şefia partidului, în cazul în care va candida la congresul din luna octombrie.