Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat duminică în piaţa din centrul Chişinăului pentru a protesta împotriva "ilegalitaţilor comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar', în cadrul unui miting de protest intitulat "Marea adunare naţională", la apelul platformei civice "Demnitate şi Adevăr", relatează mass-media din Chişinău. 

Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit şi pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii anunţa că în jur de 100.000 de manifestanţi s-au adunat în centrul Chişinăului, dar această cifră nu a fost confirmată şi din alte surse, după cum relatează Jurnal.md.

Manifestanţii scandează lozinci antiguvernamentale: "Noi suntem poporul!", "Demisia!", "Jos mafia!"'. 

"Este cea mai mare adunare naţionala de la independenta Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulţi", a afirmat jurnalistul Vasile Nastase, citat de publicaţia menţionată. 

El a declarat că la încheierea acţiunii de protest, manifestanţii vor cere alegeri anticipate şi demisia preşedintelui Nicolae Timofti. De asemenea, protestatarii vor cere retragerea imunităţii demnitarilor pentru ca aceştia să poată compărea în faţa justiţiei ca orice cetăţean.

Concomitent, compania de telefonie mobila Unite, aparţinând de Moldtelecom, organizează un concert gratuit, în aer liber, la care au fost invitate multe nume de succes din R. Moldova şi străinatate, eveniment criticat drept o încercare de a submina mitingul de protest. De vineri, sub presiunea comentariilor de pe reţelele sociale, mulţi artişti începând cu Ştefan Banica jr , Pavel Stratan, Paşa Parfeni etc şi-au declinat participarea, care ar fi putut fi intrepretată drept un gest politic, după cum relatează Europa Liberă, potrivit Agerpres.