Cristian Diaconescu este candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Numirea sa nu este o surpriză pentru mediul politic, fiind o mutare pregătită de mai mult timp, prin retragerea acestuia din schema Administraţiei Prezidenţiale.

Cert este că unul dintre partidele politice şi-a anunţat candidatul, în timp ce PSD-ul continuă să defileze cu Ponta ca posibil candidat, fiind însă probabil ca în scurt timp să arunce pe piaţă o altă candidatură, posbil a fostului prim-ministru liberal Călin Popescu-Tăriceanu, alegerea acestuia din urmă garantând stângii menţinerea guvernului.

În zona liberală, retragerea lui Crin Antonescu din rolul de prezidenţiabil a lăsat drum deschis pentru Klaus Iohannis, acesta fiind suspectat în unele medii politice de legături cu preşedintele Băsescu. Iohannis neagă o astfel de legătură, iar ultimele zile au demonstrat că se bucură de sprijinul „greilor” din PNL, cu toate încercările de „coup d’Etat” din sânul partidului, mai ales la nivelul organizaţiilor judeţene.

Este o situaţie interesantă, urmând să vedem dacă Diaconescu este doar pe post de „iepure” în cursă, pentru a rupe din voturile altui candidat, el fiind lipsit de şanse reale doar cu o susţinere a unui partid care, în cel mai bun caz, poate garanta maximum 10% din voturile alegătorilor.

Cristian Diaconescu a anunţat la rândul său că acceptă oferta PMP de a candida la alegerile prezidenţiale. ”Voi accepta onoarea de a fi candidatul dumneavoastră”.