Elena Udrea va fi judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins, marţi, cererea de ridicare a măsurii preventive.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Elena Udrea a declarat marţi, la ICCJ, că a cerut ridicarea controlului judiciar în dosarul "Gala Bute" pentru că vrea să ducă o viaţă normală, să nu mai fie urmărită şi fotografiată de presă şi paparazzi, spunând că, în România, orice om care are un telefon mobil devine un paparazzo.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul "Gala Bute".

Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.