Rareş  Enescu, aflat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind acuzat de conflict de interese, s-a autosuspendat din funcţia de secretar general al PSD Prahova.  Anunţul a fost făcut, luni după-amiază, într-o şedinţă informală a conducerii organizaţiei, de prim-vicepreşedintele PSD Prahova, senatorul Daniel Savu.

El a spus că Enescu a transmis în scris decizia sa şi că aceasta a fost luată după ce, vineri, la o şedinţă oficială a conducerii PSD Prahova, Enescu s-a aflat în aceeaşi sală cu un primar, martor în dosarul său, cu care nu are voie să ia legătura. La finalul şedinţei Rareş Enescu a fost aşteptat de poliţişti

"Noroc că au existat martori care au văzut că cei doi nu au discutat şi care au explicat care este situaţia, şi anume că la aceste şedinţe e convocată conducerea partidului", a explicat Savu.

În luna iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti anunţau că au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Rareş Dan Enescu, secretarul executiv al PSD Prahova, sub acuzaţia de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al PCA Ploieşti, Enescu este acuzat că, în perioada 2012-2015, a votat, în calitate de consilier judeţean, mai multe hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Prahova prin care Parcul Industrial Ploieşti, societate deţinută de CJ Prahova, şi comuna Podenii Noi primeau fonduri alocate de CJ Prahova.

În acest dosar, anchetatorii au dispus punerea sub control judiciar a lui Rareş Enescu, el având interdicţia de a-şi exercita funcţia de consilier judeţean în perioada măsurii preventive.